Intelligent Finance webinar series
Finanțe inteligente
Seria de webinarii pentru un business rezilient

 

22 aprilie - 16 iunie 2021

De ce să participi?
 
Presiunea asupra executivilor din finanțe este mai mare ca oricând, în contextul în care companiile navighează în circumstanțe comerciale fără precedent. În același timp, oportunitățile de transformare sunt la fel de abundente, având în vedere disponibilitatea soluțiilor avansate și inovatoare.
Poți reduce la minimum impactul perturbărilor economice, menținând, totodată, continuitatea activității. Sistemul ERP al SAP poate ajuta companiile să iasă din această criză și mai rezistente.
Seria de webinarii dedicate Intelligent ERP îți va oferi informațiile cheie despre cât de puternică este platforma SAP S/4HANA, care permite directorilor financiari să obțină o valoare măsurabilă, cu impact ridicat, să stimuleze inovația și să facă business în timp real.
De asemenea, vom discuta despre RISE with SAP, o ofertă importantă care reunește soluțiile și serviciile de care aveți nevoie pentru o adevărată transformare a afacerii - într-un singur pachet - indiferent de etapa în care se află afacerea dvs. acum sau unde doriți să meargă. SAP și un întreg ecosistem de parteneri vă ghidează în transformarea digitală, în condițiile și în ritmul dvs.
Această serie unică de webinarii va reuni experți regionali SAP, parteneri de top și clienți. Vom împărtăși cele mai bune practici și strategii pentru a te ajuta să deblochezi noi valori ale business-ului cu soluția noastră Intelligent ERP și să depășești aceste vremuri incerte și mai puternic.
Cine ar trebui
să participe?
 
Directori financiari, reprezentanți ai departamentelor de control, contabilitate, planificare, gestionare a riscurilor, trezorerie, departamente IT sau șefi de practică SAP.
Care sunt țările pe care ne axăm?
 
Conținutul și agenda sunt adaptate special țărilor din Europa Centrală și de Est.
Va exista
traducere?
 
Webinariile vor fi susținute în limba engleză și va exista traducere în română și ucraineană.
Următorul webinar
Permite trezoreriei companiei tale să devină rezistentă

și mai eficientă cu SAP S/4HANA

16 iunie 2021, 10:00 - 11:30 CET
 
Preia controlul deplin al trezoreriei tale
Soluțiile SAP permit departamentelor financiare să stăpânească provocările în creștere de astăzi și de mâine. Ele îmbunătățesc digitalizarea generală a proceselor de trezorerie, sporesc acuratețea și accelerează ritmul analizei prin acțiune, până la rezultate. Trezorierii sunt echipați cu instrumente pentru a-și elibera timpul și pentru a se concentra pe dezvoltarea afacerii.
Avantajele soluției:
• Reducerea riscului financiar prin decizii bazate pe date
• Creșterea eficienței și eficacității operaționale
• Îmbunătățirea conformității și reducerea riscurilor operaționale
• Soluții pentru viitor
 
Faceți cunoștință cu speakerii noștri și aflați cum folosesc cu succes ERP-ul inteligent SAP:
Bosnalijek, o companie farmaceutică din Bosnia și Herțegovina
INTERTOP, un retailer ucrainean de modă.
 
Speakeri:
Mirza Musić, Head of IT, Bosnalijek
Mikhail Kutsenko, Head of Sales and Marketing, AGELESS, an implementation partner for the project at INTERTOP
Ognjen Glavas, Presale Business Architect, SAP South & Eastern Europe
Maciej Kwasiborski, SAP S/4HANA Customer Solution Advisor, SAP Middle and Eastern Europe
Diana Todorova, Demand Manager, SAP South & Eastern Europe
 
Moderator:
Ivan Grujović, Head of Customer Advisory, Eastern Europe, SAP South & Eastern Europe
Ghid CFO:
Cum să abordezi soluția cu SAP S/4HANA Finance

22 aprilie 2021, 10:00 - 11:30 CET
 
Directorii financiari de astăzi se gândesc la transformare digitală ca la o oportunitate de a crește valoarea întregii companii.
Sunt conștienți că trebuie să utilizeze mai bine tehnologiile inovatoare pentru a naviga cu succes pe piața globală complexă și pentru a transforma procesele de business. SAP S/4HANA îi ajută să ia decizii mai inteligente mai rapid, să-și sporească eficiența și să creeze valoare strategică.
Alătură-te webinarului și prezentării noastre demo, susținute pe 22 aprilie, și află mai multe despre implementarea SAP S/4HANA pentru finanțe și valoarea pe care aceasta o aduce companiei.
Ascultați poveștile clienților noștri - întâlniți SumUp, o companie de top în domeniul plăților mobile, aflați de ce au ales soluțiile SAP și ce beneficii le-a adus.
 
Speakeri:
Marko Cencic, Business Solution Architect, SAP South & Eastern Europe
Elisaveta Tuncheva, Head of ERP, SumUp
Diana Todorova, Demand Manager, SAP South & Eastern Europe
 
Moderator:
Ivan Grujović, Head of Customer Advisory, Eastern Europe, SAP South & Eastern Europe
Revoluționarea procesului Record-to-Report:
Află cum să transformi statisticile în rezultate comerciale puternice

19 mai 2021, 10:00 - 11:30 CET
 
Finanțele sunt o imagine în oglindă a lumii reale. Pentru a asigura viabilitatea comercial și succesul, experiențele digitale de business necesită finanțare. Transformarea finanțelor cu inovații inteligente.
Menținerea la zi în procesul evolutiv al finanțelor necesită o investiție în tehnologii inteligente care permit inovarea. Integrarea acestor inovații în procesele financiare de bază conferă asistență în toate domeniile afacerii, pentru a dezvolta informații care nu au fost posibile până acum și transformă această perspectivă în previziune.
Cum ar fi dacă ai putea:
• Adăuga informații suplimentare pentru o închidere financiară mai rapidă
• Obține transparență și vizibilitate în procesele contabile
• Petrece mai mult timp analizând și raportând
• Avea încredere să iei deciziii pe baza datelor obținute în timp real
 
Sesiunii de webinar i se va alătura marca de ciocolată HEIDI Chocolat, fondată în 1994. Astăzi, marca este prezentă în peste 50 de țări din întreaga lume. Fiți alături de noi pe 19 mai și aflați cum Heidi Chocolat folosește soluții SAP pentru inovație și creșterea afacerii.
 
Speakeri:
Alexandru Marica, Business Controlling Manager, HEIDI Chocolat
Luminita Scarlat, Business Solution Architect, SAP South & Eastern Europe
Violeta Cristache, Localization Product Manager, SAP SEE Globalization Services
Diana Todorova, Demand Manager, SAP South & Eastern Europe
 
Moderator:
Ivan Grujović, Head of Customer Advisory, Eastern Europe, SAP South & Eastern Europe
Fă cunoștință cu gazdele noastre:
Mirza Musić
Head of IT
Bosnalijek

 

Experiență de peste 10 ani în soluții SAP. În calitate de șef al departamentului de dezvoltare IT din Bosnalijek, responsabil pentru funcționarea impecabilă a tuturor sistemelor IT, întreținerea și îmbunătățirea acestora. Specializat în module SAM MM și WM, precum și în soluția SAP ATTP și dezvoltare ABAP. În ultimii ani, a condus mai multe proiecte majore de implementare în companie, cum ar fi: implementarea SAP ATTP, implementarea SAP BPC, migrarea la SAP S/4HANA.

Mikhail Kutsenko
Head of Sales and Marketing
AGELESS

 

Mai mult de 20 de ani în afaceri ERP pe proiecte Microsoft și SAP în companii partenere și furnizori. Peste 7 ani în SAP Ucraina în calitate Channel Development Manager, Partner Business Manager pentru 7 țări din țările CSI, Channel Sales Manager pentru SAP Business One. Experiență pe piețele internaționale.

Alexandru Marica
Business Controlling Manager
HEIDI Chocolat

 

Alexandru Marica este Business Controlling Manager în cadrul companiei HEIDI Chocolat, un producător de ciocolată premium care livrează în peste 50 de ţări de pe toate continentele.

Alexandru are 12 ani de experiență în finanțe și a deținut funcții de conducere în FMCG, producție și retail. După întoarcerea sa din Franța, Alexandru a gestionat contabilitatea și controlul la Decathlon și, din 2014, gestionează funcția de Business Controlling Manager la HEIDI Chocolat, unde anterior superviza și implementarea modulului de controlling al SAP S/4HANA.

Elisaveta Tuncheva
Head of ERP
SumUp

 

Elisaveta și-a început cariera în contabilitate și finanțe. După câțiva ani, a început să lucreze cu SAP și a decis să-și schimbe locul de muncă pentru a deveni consultant SAP în zona de finanțe. După ce a devenit bursieră ACCA, ea a combinat cu succes cunoștințele financiare și abilitățile tehnice pentru a implementa soluții SAP în domeniul financiar și contabil și îndeplinește roluri diferite de mai bine de 20 de ani. A lucrat pentru aii, Siemens și Atos, dar acum 3 ani s-a alăturat SumUp ca Head of ERP, având șansa de a proiecta și dezvolta soluții inteligente cu ultimele tehnologii SAP. Ea conduce o echipă globală, responsabilă de implementare, întreținere, asistență a sistemelor ERP și integrarea acestora cu alte sisteme.

Ivan Grujović
Head of Customer Advisory, Eastern Europe
SAP South & Eastern Europe

 

Ivan Grujović este un profesionist în vânzări și management de proiect, cu o experiență de 16 ani în industria TIC, în principal în domeniul software-ului de business. În prezent, el activează în cadrul SAP ca Head of Customer Advisory for Eastern Europe și conduce o echipă de profesioniști formată din aproximativ 15 arhitecți de business și experți din industrie. Marea sa pasiune este dezvoltarea și creșterea oamenilor săi, Ivan fiind responsabil de sprijin în obținerea celor mai bune rezultate ale vânzărilor SAP din regiune. Tototdată, el este membru al echipei de management care definește strategia SAP și conduce business-ul în Europa de Est.

Luminita Scarlat
Business Solution Architect
SAP South & Eastern Europe

 

Luminita sprijină SAP România ca Business Architect - TOGAF® 9 Certified. Ea lucrează atât cu actualii clienți SAP, cât și cu cei potențiali, având conversații la nivel executiv și ajutând la transformarea strategiei de business a acestora în rezultate măsurabile, prin utilizarea SAP Integrated Intelligent Suite . Ea are o vastă experiență în domeniu, de aproximativ 21 de ani, din care 10 ani în gestionarea implementării proiectelor SAP.

Violeta Cristache
Localization Product Manager
SAP SEE Globalization Services

 

Violeta este Localization Product Manager în SAP România (pe partea financiară / logistică). Ea face parte din echipa SAP de 21 de ani, perioadă în care a obținut expertiză din mai multe roluri: SAP Financial Consultant, Localization Consultant, Localization Product Manager. Violeta are o expertiză ridicată pe subiecte financiare.

Marko Cencic
Business Solution Architect
SAP South & Eastern Europe

 

Marko Cencic lucrează cu soluții SAP de peste 20 de ani, cu focus pe advanced analytics, finanțe și controlling. Marko este arhitect de business certificat SAP, sprijinind companiile în digitalizarea proceselor lor financiare și nu numai. Marko a îndeplinit diferite roluri de-a lungul carierei sale, de la implementarea soluțiilor SAP pe proiecte în întreprinderi mari și companii mici, de familie, până la roluri de management de proiect și consultanță în aria domeniului IT.

Ognjen Glavas
Presales Business Architect
SAP South & Eastern Europe

 

Ognjen lucrează ca Presales Business Architect for SAP South East Europe (SEE). El a dezvoltat o înțelegere profundă și cu cunoștințe temeinice despre sistemele ERP și posedă un know-how specific în ceea ce ține de procesele de business generale și specifice industriei, cu specializare în industria produselor de larg consum. În prezent, acesta are un rol esențial în sprijinirea companiilor regionale în parcursul lor de transformare în business-uri inteligente.

Diana Todorova
Demand Manager
SAP South & Eastern Europe

 

Diana s-a alăturat SAP în 2015 ca expert în presale în SAP Bulgaria. După 2,5 ani în Presales, ea a intrat într-un nou rol provocator de Demand Manager pentru fostele țări SAP SEE, care formeaza acum Clusterul de Est sub umbrela SAP CEE. Ea a condus adoptarea noului cadru de gestionare a cererii, incluzând diferite programe locale și regionale, cu o strânsă colaborare între departamentele de vânzări, LOB-uri, marketing și IBU-uri. Odată cu anunțul S/4 MOVE în 2019, Diana a preluat responsabilitatea de a fi SPOC pentru Clusterul de Est, analizând generarea cererii IB S/4HANA și accelerarea conductelor cloud.

Maciej Kwasiborski
SAP S/4HANA Customer Solution Advisor
SAP Middle and Eastern Europe

 

Consilier pentru soluții pentru clienți SAP S/4HANA SAP Europa de Mijloc și de Est

Maciej este expertul în finanțe, care consiliază clienții SAP cu privire la soluții și arhitectură financiară. El se ocupă de un domeniul larg de subiecte, începând de la contabilitatea financiară, până la managementul trezoreriei. Maciej se poate implica și în discuții privind trecerea la SAP S/4HANA și poate sprijini deciziile clienților

RISE with SAP. Ce este și ce impact ar putea avea asupra companiei tale

Află mai multe
Elimină complexitatea cu o singură ofertă, un singur contract, cu o singură companie responsabilă pentru SLA, operațiuni și gestionarea problemelor.
Alege infrastructura care ți se potrivește fără a te bloca într-o infrastructură as a service (IaaS) pentru a gestiona date sau sisteme.
Completează, extinde și integrează cu orice altă soluție (SAP, partener sau terță parte) - și utilizează modelul de date SAP Business Technology Platform și business services pentru a le conecta pe toate.
Fii mai agil și mai receptiv - nu numai la suprafața business-ului, ci până în profunzime - cu SAP S/4HANA Cloud.
Serviciu de concierge - suntem alături de tine în fiecare etapă a călătoriei tale către o companie inteligentă.
Identifică locul de unde vrei să începi, analizând modul în care procesele tale funcționează și comparându-le cu standardele din industrie, pentru a obține recomandări personalizate cu privire la direcția pe care vrei să te concentrezi.
Obține asistență completă pe măsură ce migrezi din actualul mediu ERP, având training și instrumente personalizate SAP Services.
Apelează la un ecosistem de peste 22.000 de parteneri pentru orice sprijin suplimentar de care vei avea nevoie. 
Îmbunătățește economiile, viteza și deciziile din întreaga companie prin descompunerea silozurilor și integrarea datelor, a tehnologiei inteligente și a software-ului ERP pe o singură platformă și model de date.
RISE with SAP le permite clienților să realizeze valoarea investiției lor mai devreme, cu o reducere de până la 20% a TCO pe parcursul a cinci ani pentru SAP S/4HANA, ediție cloud privată în comparație cu o implementare ERP tradițională. *
Sursă: * Reducerile și calendarele TCO sunt estimări modelate din datele companiei intervievate, preluate din următoarele studii IDC: studiu ECC și SAP S/4HANA TCO (noiembrie 2020) și IDC SAP S/4HANA Business Value Study (martie 2020) Cronologiile și estimările sunt destinate doar în scop ilustrativ, iar SAP nu oferă garanții cu privire la rezultatele efective.
Contact Form